top of page

genoeg te beleven

De Perigord Noir: de streek van 1001 kastelen, met talloze lieflijke stadjes met terrassen, lekkere restaurant

en gezellige markten, en beroemde grotten. Domaine la Borniotte is de ideale bestemming voor rustzoekers én voor actieve vakantiegangers.

Stadjes en steden

Het is heerlijk slenteren door de vele middeleeuwse stadjes. Bezoek bijvoorbeeld Sarlat, Périgueux, Domme, Limeuil of Trémolat. Ons eigen Sainte-Alvère is beroemd vanwege de truffelmarkt. Of volg de gastronomische wijnroute door de Bergerac, langs ruim 130 wijngaarden en wijnhuizen. 

klik op de foto voor de galerij

Kastelen

De regio telt vele imposante 'ridderkastelen'. Chateau Beynac, Chateau Castelnaud, Chateau de Hautefort, le Domaine de Campagne en Chateau de Losse zijn het bezoeken bijvoorbeeld meer dan waard. Ook bijzonder: chateau des Milandes, waar Josephine Baker twintig jaar woonde.

klik op de foto voor de galerij

Ook voor de actieve vakantiegangers is er meer dan voldoende te doen. Kanoën op de Dordogne of de Vézère, schitterende wandelingen en MTB-routes, een balletje slaan op een van de vier golfbanen in de buurt: het kan allemaal. Op 10 minuten vind je zwemparadijs Aquatic Lagoon.

Actief in de natuur

klik op de foto voor de galerij

klik op de foto voor de galerij

Grotten

Onder het al zo mooie landschap gaan ook nog eens schitterende grotten schuil, niet zelden van onschatbare prehistorische waarde. Denk aan de wereldberoemde grotten van Lascaux, maar ook aan de Grotte du Grand Roc, de Grotte de Font-de-Gaume en de Gouffre de Proumeyssac.

bottom of page